Français
Blauwe Wimpel 2022

Blauwe Wimpel 2023 georganiseerd door "De Wilde Eend". Meer inlichtingen op de home page

Zeescout worden

Zeescout zijn is vooral scout zijn zoals alle andere scouts, maar met daarnaast het varen. Zeilen, roeien of kajakken zijn allemaal activiteiten die worden toegevoegd aan het buitenleven. Kamperen, dropping, sjorren, enz. zijn natuurlijk ook activiteiten die bij ons te beleven zijn.

Varen is vooral bedoeld om de praktische kennis en de teamspirit van de jongeren te versterken. Tijdens het navigeren zal hij worden geconfronteerd met situaties waarin hij concreet moet reageren. Dit leren gebeurt in een team, waarbij de meest ervaren jongeren hun ervaring doorgeven aan de minder ervaren jongeren, dit op de manier die kenmerkend is voor scouting.

Afhankelijk van de eenheid kunnen kinderen zich soms al op 5-jarige leeftijd inschrijven. Vanaf 18 jaar worden jongeren aangemoedigd om leider te worden om op hun beurt de jongsten te begeleiden.

In Vlaanderen zijn er zeescouts in verschillende steden. Twee federaties bieden zeescouting aan, “FOS Open Scouting” en “Scouts en Gidsen Vlaanderen”.

In Franstalig België zijn er zeescouts in verschillende steden. Twee federaties bieden zeescouting aan, de “Scouts et Guides Pluralistes” en “Les Scouts”.


Bij FOS Open Scouting

Bij « Les Scouts »

In geval van technische problemen met de web site, kunt u ons op deze email adress contacteren: it@blauwewimpel2022.be

2.3